Ограда за строителен обект и обезопасяване.

Плътна ограда сR222

Поставяне на ограда за строителен обект и обезопасяване е първото и най-важно условие при започване на строителни дейности. За спазване на изискванията, разписани в закона, следят инспектори на РДНСК, а ако нужното обезопасяване не е извършено, наказанието е глоба.

Ограда за строителен обект и обезопасяване е от решаващо значение, за да се гарантира сигурността, както на преминаващите пешеходци, животни и автомобили, така и на работниците на строителната площадка и неприкосновеността на съседните сгради и съоръжения. Важно за обезопасяването на строителните обекти е те да бъдат осветени през нощта, а подходите към строителната площадка да са обозначени ясно с табели.

Ако строежът е висок е необходимо да бъдат поставени предпазни мрежи, както и обезопасителни козирки, които да гарантират сигурността на пешеходците, които преминават в непосредствена близост до строителния обект.

Предлагат се решетъчна и плътна ограда за строителен обект и обезопасяване – какви са разликите и предимствата на всяка от тях

Най-важните качества на всяка ограда за строителен обект и обезопасяване е тя да е устойчива и лесна да монтаж и демонтаж. Устойчивостта гарантира, че избраните детайли за мобилна ограда може да се използват неколкократно за обезопасяване на различни строежи.

Важно е също отделните детайли, които формират ограда за строителен обект и обезопасяване, да може лесно и бързо да се монтират и пренареждат, както и да се съхраняват удобно за последваща употреба и да се транспортират без затруднения от един обект до друг.

И двата типа ограда за строителен обект и обезопасяване може да бъдат закупени и използвани многократно или да се наемат при всяка необходимост.

Всяка решетъчна ограда за строителен обект и обезопасяване е мобилна, лека и удобна за поставяне и демонтиране

Различават се модели със заоблена рамка на елементите или други, които нямат подобен ефект. Решетъчните огради се използват често за обезопасяване на строителни обекти, тъй като гарантират сигурността на екипа на строителната площадка и ограничават достъпа на външни лица до обекта.

Този тип огради са харесвани и поради факта, че предоставят удобна площ за монтаж на рекламни винили, но е важно в този случай отделните модули на оградата да бъдат допълнително подсигурени, за да са по-устойчиви.

Плътна ограда за строителен обект и обезопасяване, изработена от качествен материал, осигурява добра изолация на работната площадка

Този тип ограда обикновено е предпочитана за строежи в по-гъсто населени райони и места със значителен поток от хора. Тя блокира, както физическия, така и визуалния достъп до строителната площадка.

Плътната ограда за строителен обект и обезопасяване е добра превенция и срещу запрашаване на района, в който се намира строителната площадка, ограничава в известна степен и шума от терена, на който се работи. Модулите на плътната ограда за строителен обект и обезопасяване се фиксират устойчиво към земната повърхност благодарение на подпори с колчета и конектори.

Този тип ограда също предоставя площ за монтиране на рекламни винили, а видът ѝ е спретнат и приемлив за централни и гъсто населени райони.

От решаващо значение е устойчивото монтиране на всяка ограда за строителен обект и обезопасяване

За да е ефективна в своята функция и да гарантира сигурността, както на работници, така и на преминаващите пешеходци, животни и автомобили, всяка ограда за строителен обект и обезопасяване трябва да е монтирана правилно и устойчиво. Процесът започва с почистване и заравняване на терена, на който оградата трябва да бъде поставена.

Помислете предварително за това колко дълго ще ви е необходима ограда за строителен обект и обезопасяване и ако тя ще ви служи по-дълго, подберете модел от по-устойчив материал. Подпорите на отделните модули на всяка ограда за строителен обект и обезопасяване трябва да са здраво прикрепени към земята, за да е гарантирана сигурността.

Светлоотразителните елементи на ограда за строителен обект и обезопасяване са полезни през нощта и при мъгливо време

Светлоотразителен ефект може да се постигне и с монтиране на специални ленти върху оградата. Възможен вариант е и прибавянето на цветни конуси, които също са видими през нощта. Разпространена практика в Европа е използването на светещи гирлянди, които да сигнализират за строителния обект при намалена видимост.

Поставянето на ограда за строителен обект и обезопасяване е задължително при започването на ново строителство или при подхващането на ремонтни дейности. Оградите трябва да се монтират лесно и бързо, но и да са максимално устойчиви, за да гарантират безопасността, както на работниците на строителната площадка, така и на преминаващите пешеходци, животни и превозни средства.

Свързани публикации