5 неща, които трябва да знаете за къщите и офисите от товарни контейнери

Модулна къща от контейнери

Къщите от контейнери за превоз са интересна и модерна тенденция, която набира популярност от 2010 г. насам и е лесно да се разбере защо. Използването на товарни контейнери ще направи факт вашия дом или офис много по-бързо в сравнение с традиционното строителство и има много начини да го персонализирате.

Когато проектирате дом или офис от товарни контейнери, ето пет неща, които трябва да имате предвид, преди да ги закупите и да започнете работа.

От какъв размер контейнер се нуждаете?

Товарни контейнери се предлагат в различни размери. Най-големият е с размери 40 на 8 фута и най-често може да се види в списанията за дизайн и на уебсайтовете за домове от контейнери. Можете да заварите една за друга няколко по-малки единици или дори да създадете големи многоетажни постройки, използвайки различни размери контейнери. Ако не сте сигурни точно какъв размер ви е нужен, помислете за наемане на контейнер за няколко седмици или месеци, за да видите как се вписва във вашето местоположение и дали ще ви осигури достатъчно пространство.

Някои компании, които предлагат товарни контейнери, разполагат със специални приложения с добавена реалност. Благодарение на тях виртуално може да поставите избрания контейнер върху вашия имот, за да получите представа как ще се разположи и дали размерът му е оптимален за конкретния терен, с който разполагате.

Трябва ли контейнерът да бъде ремонтиран?

Въпреки че можете да закупите чисто нови товарни контейнери, повечето хора избират вече употребявани. В такъв случай е важно да направите подробен оглед, за да знаете какво е актуалното им състояние.

Експерти съветват когато купувате употребявани контейнери на първо място да внимавате за признаци на ръжда, които ще трябва да бъдат третирани. Също така ще искате да знаете дали в контейнера са използвани хидроизолационни покрития или пестициди. Тези химикали са токсични и ще трябва да бъдат напълно отстранени, преди да можете да живеете в съответния контейнер. Не забравяйте да направите тест за замърсяване преди да се нанесете, за да сте сигурни, че е безопасно да го обитавате.

Безопасна ли е подовата настилка?

Контейнерите, които са били използвани за транспортиране на продукти, особено за доставки в чужбина, вероятно ще имат подова настилка, обработена с фосфор или хром. Преди да закупите контейнер, разберете дали и как е била обработена подовата му настилка и точно какви химикали са били използвани. В повечето случаи е добра идея да смените подовата настилка независимо от това дали е била обработвана или не. След като отстраните оригиналната подова настилка, водоустойчивият шперплат е добра универсална подложка, която да използвате като заместител под повърхностната подова настилка.

Може да ви се струва, че е много работа да смените оригиналната подова настилка, ако изглежда, че е в добро състояние, но ако не сте сигурни в историята на контейнера, определено си струва допълнителното време и разходи за поставяне на нова подова настилка.

Възможно ли е контейнери да бъдат поставени на няколко нива?

Товарните контейнери са конструирани така, че да бъдат подреждани до девет нива на височина на корабите, така че определено могат да издържат на тежестта на подреждането. Сградите от контейнери често се проектират на три или четири етажа, така че единственото ограничение, което може да срещнете е местната строителна наредба. Вашият изпълнител ще трябва да организира поставянето на кранове, но е напълно възможно да се строят жилища и офиси от контейнери на няколко нива.

Здравината на контейнерите надхвърля етажирането. Те са конструирани така, че да издържат и на ураганни ветрове и бури в морето. Това ги прави чудесен вариант за региони, в които има екстремни метеорологични условия. Само се уверете, че сте направили подходяща изолация, за да запазите топлината и студа на разстояние.

Възможно ли е да си направим жилище от контейнер сами или ни трябва екип от професионалисти?

Една от причините, поради които хората обичат да строят къщи и офис сгради от товарни контейнери, е, че с тях можете да проектирате и строите като комплект Лего. За амбициозните строители на домове има много ръководства за работа с контейнери от типа „Направи си сам“. Ако обаче нямате опит с водопроводните и електрическите инсталации, по-добре е да се обърнете към професионалист.

Добавянето на врати и прозорци към контейнера не е постижимо за всеки, за това са необходими специални инструменти и ще трябва да разберете как да укрепите конструкцията и правилно да уплътните и изолирате отворите. Когато имате съмнения, че можете да се справите сами, наемете изпълнител и оставете професионалистите да се справят с конструкцията.

Съобразявайки се с тези пет важни неща, които ви посочихме, вече ще сте напълно подготвени да пристъпите към реализирането на вашия дом или офис от контейнер. Изберете сигурен доставчик и развихрете фантазията си, за да сте доволни от резултата.

Свързани публикации