Кои са най-големите предимства на наемането на складов контейнер

Складов контейнер

Независимо дали сте голям производител, ръководите строителна компания или малък търговски обект, безспорно имате нужда от допълнително място за съхранение. Дори да не разполагате с подобен бизнес, нуждата от пространство за съхранение е валидна за всеки, като тя може да е постоянна или да възникне за определен период от време.

Някои предприятия решават да платят за склад за съхранение, който е извън обекта им, но това незабавно поставя бариера пред непрекъснатия и навременен достъп до инструменти, оборудване и материали.

Все повече компании се насочват към наемането на товарен контейнер, който да държат на място в непосредствена близост до своя обект. След като предвиденото за склад помещение се запълни, товарните контейнери предоставят рентабилно решение.

Ето кои са основните предимства на наемането на складов контейнер

Наемането на контейнер е икономически ефективно

Първият въпрос, който повечето компании си задават, е: „Колко струва наемането на товарен контейнер?“. Всъщност това е изненадващо скромна инвестиция и може да се окаже най-доброто от финансова гледна точка решение за осигуряване на допълнително пространство за съхранение. Закупуването на контейнер може да се окаже прекалено скъпо или ненужно в дългосрочен план. Наемането на контейнер струва доста по-малко.

Контейнерите спестяват място

Друг от важните въпроси е: „Колко място заемат контейнерите?“, а отговорът отновоможе да ви изненада. В сравнение с площта която е необходима за разширяване на съществуващата сграда или за изграждане на нов склад, контейнерите не заемат много място. Те се предлагат  в различни размери, и може да подберете такъв, който точно да пасне на пространството, с което разполагате.

Товарните контейнери за съхранение са сигурни и надеждни

Дори имотът ви да е ограден, съхраняването на предмети без подходяща охрана ви прави уязвими за злонамерени действия. Защитените товарни контейнери са надежден начин да държите големи или ценни предмети извън полезрението на потока от посетителите във вашия обект. Със своите стени от гофрирана стомана и верижна ключалка, контейнерът ще представлява голямо предизвикателство дори за най-мотивираните крадци. За да си гарантирате допълнителна сигурност, можете да разположите наетия контейнер така, че охранителните ви камери да следят дали не се появяват нежелани посетители.

Можете да наемате и използвате различни товарни контейнери, съобразно актуалните ви нужди

Ако закупите контейнер, вместо да го наемете, рискувате да направите постоянна инвестиция за нещо, което ще ви е необходимо временно, тъй като нуждите от пространство за съхранение се променят. Експерти препоръчват да обмислите добре какво е ефективното съотношение между разходи и ползи, когато преценявате дали да наемете или да закупите товарен контейнер.

Едно от най-големите предимства на наемането на контейнер е гъвкавостта, която този акт предлага, т.е. не е необходимо да съхранявате контейнера, когато нямате нужда от него. Когато не ви е необходим може да го върнете на доставчика, а когато ви потрябва пак може да го наемете отново лесно и бързо.

Добрите фирми, които отдават контейнери под наем, регламентират някакъв минимален първоначален срок на наемане, сред което от потребителите зависи още колко дълго искат да задържат наетия контейнер. Предимство на качествените доставчици е, че предлагат транспорт на контейнера до и от вашия обект.

Когато наемете контейнер имате повече свобода да променяте решението си

Ако закупите товарен контейнер, това може да означава, че сте направили значителна инвестиция, без много възможности за отказ или връщане на устройството. Дори да сте направили правилно измерванията и да сте преценили прецизно размера на контейнера, съобразно пространството, на което ще го поставите, както споменахме, нуждите от пространство за съхранение се променят с времето – т.е. ако сега ви е необходим по-голям контейнер, след няколко месеца може да ви е нужен по-малък или обратното.

Ако нуждите ви от пространство за съхранение се променят често, най-доброто решение е да наемете контейнер. Наемането ви дава повече свобода за действие и ви дава възможност да се възползвайте от контейнер с различен размер през няколко месеца, в зависимост от актуалните ви нужди.

Разнообразието от товарни контейнери е значително, може да наемете онези, които най-добре отговарят на вашите нужди

Контейнерите не са само едни обикновени стоманени кутии. Хората често ги използват като класни стаи и ресторанти, което означава, че е необходимо да бъдат оборудвани с повече възможности в сравнение с това ако просто ги използвате като пространство за съхранение.

Предлагат се контейнери с двойни врати, с врати, които се отварят по специален начин, както и с прозорци. Както казахме разнообразието е голямо и може да подберете контейнери съобразно предназначението, за което са ви необходими.

При наемане може да се възползвате от допълнителни услуги за транспорт и преместване на контейнери

Решавайки да закупите собствен контейнер, трябва да си дадете сметка, че правейки подобна инвестиция е нужно да предвидите и как ще го транспортирате и премествате. При наемане на контейнер, значително удобство е, че фирмата доставчик отговаря за допълнителните услуги като неговия транспорт до вашия обект и обратно. От фирмата доставчик може да наемете и различни инструменти и консумативи за контейнера.

Поддръжката на контейнерите се осъществява от фирмата, от която сте ги наели

Закупувайки контейнер, поддръжката му автоматично става ваша отговорност за целия срок на експлоатация на устройството. Но ако изберете контейнер под наем, не е нужно да се притеснявате за износването, което може да настъпи с течение на времето.

Ако се появят ръжда, влага или дори неприятни миризми, това е проблем на фирмата, която отдава контейнери под наем, а не ваш, и тя ще има ангажимент да го отстрани в най-кратки срокове, за да е контейнерът отново годен за употреба.

Наемането на товарен контейнер е добър вариант да изпитате предимствата му

Не сте сигурни дали трябва да купите контейнери или какви точно са ви необходими? Наемането на контейнер осигурява нискорисков и евтин пробен период. Можете да изпробвате контейнери с различни размери, височини, конфигурации на вратите и допълнителни аксесоари, преди да направите голяма инвестиция в закупуването на контейнер.

Лесно може да добавите още един контейнер към вече наетия

Ако разполагате с оборудване за подреждане на няколко контейнера, можете лесно да удвоите пространството за съхранение, което наемате още един. Натрупването на два контейнера един върху друг ще удвои площта ви за съхранение, което означава, че ще усвоите оптимално пространство, което преди това е било неизползваемо.

Наемайки контейнер ще имате постоянен достъп до екипа специалисти на фирмата доставчик

След продажбата на контейнер сделката е приключена и може да е трудно се свържете с отдела за обслужване на клиенти, ако възникнат допълнителни въпроси във връзка с монтирането, експлоатацията и поддръжката на контейнера.

Нещата не стоят по този начин ако решите да наемете контейнер. Фирмата доставчик ще направи всичко възможно да ви осигури правилния контейнер съобразно вашите нужди, за да може да ви запази по-дълго като клиент.

Освен това ще имате постоянен достъп до нейния екип от специалисти, който да отговори на въпросите, които възникват в хода на експлоатация на наетия контейнер.

Ако все още се колебаете дали да наемете контейнер, потърсете доверен доставчик и се консултирайте с неговите представители. Те с готовност ще ви посочат конкретните предимства, които ще са от най-голямо значение за вашата конкретна ситуация, нуждите, които имате и пространството, с което разполагате.

Свързани публикации